Το δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου SMART4ALL

Το δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου SMART4ALL

Το δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου SMART4ALL


SMARΤ4ALL εναρκτήρια συνάντηση εργασιών στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα SMART4ALL χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της ΕΕ “Ορίζοντας 2020” με 8.660.872 ευρώ. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα Digital Innovation Hub σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2020 και έχει διάρκεια 4 έτη. Το SMART4ALL, που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποτελείται από είκοσι πέντε εταίρους από 16 ευρωπαϊκές χώρες.


Οι εταίροι του έργου SMART4AL πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα την εναρκτήρια συνάντηση τους στην Πάτρα. Ο στόχος της συνάντησης ήταν να θέσει το όραμα και να ενεργοποιήσει τις συζητήσεις σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Το SMART4ALL στοχεύει στη δημιουργία ενός Digital Innovation Hub, ενώ παράλληλα δημιουργεί δίκτυα συνεργασιών μεταξύ των ευρωπαίων stakeholders μέσω της ανάπτυξης διασυνοριακών πειραμάτων που μεταφέρουν γνώση και τεχνολογία μεταξύ πανεπιστημίων και βιομηχανίας. Στόχος είναι τα προσαρμοσμένα υπολογιστικά συστήματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και το IoT που συνδυάζουν ένα σύνολο μοναδικών χαρακτηριστικών και ενώνουν μαζί ένα κοινό όραμα διαφορετικών πολιτισμών, διαφορετικών πολιτικών, διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών και διαφορετικών τομέων εφαρμογής.

Στη συνάντηση, ο συντονιστής παρουσίασε το έργο, τονίζοντας τις τεχνικές προκλήσεις “Το SMART4ALL θα γεφυρώσει το χάσμα χρηματοδότησης σε τομείς όπως οι ψηφιοποιημένες μεταφορές, η ψηφιοποιημένη γεωργία, το ψηφιοποιημένο περιβάλλον και η ψηφιοποίηση σε οτιδήποτε. Το κύριο όμως είναι ότι αυτό το συγκεκριμένο Digital Innovation Hub θα ενισχύσει σε περιφερειακό επίπεδο την δημιουργία μιας κοινότητας, θα συγχρονίσει τις ευρωπαϊκές και εθνικές αναπτυξιακές στρατηγικές, προκειμένου να φέρει στην αγορά νέα προϊόντα και επιχειρηματικές ιδέες που προέρχονται από τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, μια περιοχή που έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς όσον αφορά την καινοτομία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων “, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Νικόλαος Βώρος, συντονιστής του έργου SMART4ALL.

Η συνάντηση διήρκεσε δύο ημέρες, με πολλές τεχνικές συζητήσεις που σηματοδότησαν μια περίοδο σκληρής δουλειάς και υποσχόμενων αποτελεσμάτων. Όλοι οι περιφερειακοί και εθνικοί οργανισμοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πλατφόρμα Market-as-a-Service του έργου και στις ανοικτές προσκλήσεις για χρηματοδοτούμενα πειράματα πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.smart4all-project.eu ή ακολουθώντας τα κοινωνικά δίκτυα του έργου:

https://www.linkedin.com/groups/12369183/
https://twitter.com/smart_4all
https://www.facebook.com/SMART4ALL.Project/