ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ κ.ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΠΛΑΤΑΝΙΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ κ.ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΠΛΑΤΑΝΙΤΗ

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας με την ολοκλήρωση της επιτυχούς επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στον Άνω Πλατανίτη, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη για όλους. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και το επικίνδυνο ανάγλυφο της περιοχής είχαν ως αποτέλεσμα το μέτωπο της φωτιάς να επεκταθεί σε δασικές εκτάσεις, αγροτικές και αστικές ιδιοκτησίες.

Χάρη ωστόσο στις συντονισμένες ενέργειες των αρμοδίων απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου Ναυπακτίας για την άμεση κινητοποίηση με εκσκαπτικά μηχανήματα, jcb, τσάπες, φορτηγά, υδροφόρα, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία, την ΕΜΑΚ, τον ΔΕΔΔΗΕ, την ΕλληνοΑμερικανικη Ομαδα Έρευνας διασωσης και όλες τις Ομάδες, τους εθελοντές και τους πολίτες που συνέδραμαν το έργο της κατάσβεσης.

Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλω σε όλες τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, προσωπικά στον υπαρχηγό του Σώματος Υποστράτηγο Νίκο Ρουμελιώτη που επόπτευσε ο ίδιος την επιχείρηση κατάσβεσης και φυσικά στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σταθμού Ναυπάκτου που από την πρώτη στιγμή κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς.

Ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω τέλος, στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, η αυτοθυσία και ο ηρωισμός των οποίων μας συγκίνησε για ακόμη μία φορά όλους.

Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, υπεύθυνοι και να τηρούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Οι κλιματολογικές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί, σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα ή την αμέλεια μπορεί να αποβούν μοιραίες για όλους μας.»